JACO

Sinds maart 2012 ben ik vrijwilliger op het Groene Buitenland.

Al een tijdje wilde ik een plek voor mezelf waarbij ik meer in de natuur kon zijn. Ik heb mijn plek gevonden op het Groene Buitenland.

In 2012 ben ik begonnen met grasmaaien in en rondom de tuin. Een klus die ik nog steeds met veel plezier doe. Al snel begon ik kleine dingen aan te passen, dat zit nu eenmaal in mijn natuur. De grasmaaier trok nog wel eens een tros bessen eraf,  dus’ knop er af slotbout erin’: opgelost. Daarna bedacht ik een kruiwagen met een grote bak, een kruiwagen voor platte bakken en ga zo maar door. Het geeft mij altijd veel plezier als er wordt gezegd “wat heb je nou weer bedacht”.

In 2013 ben ik mij gaan verdiepen in het snoeien van de fruitbomen. Ik merkte al snel dat ik dat erg leuk vond om te doen. Na een basiscursus snoeien te hebben gevolgd ben ik aan de slag gegaan in onze bescheiden boomgaard. Er zijn appels, peren, pruimen en kersen. De appels  vergen de meeste aandacht en dan met name de spilvariant (waarvan we er toch 200 op de tuin hebben  staan).

Vorig  jaar ben ik mij gaan toeleggen op het voeden van de bomen. Ik heb samen met Gerrit een 1000 litertank geprepareerd om plantengier te maken. Dit geeft de groenten en bomen tijdens het groeiproces een extra duwtje in de rug.

In de winter nat, in de zomer groen, op het Groene Buitenland is altijd wel wat te doen!

Tot ziens op onze groene oase.